Æresport

Der findes selvfølgelig mange måder at lave æresporte på, men her giver vi dig opskriften på en æresport som er hurtig og let at lave. Den får let god fylde, så den tager sig godt ud.

Det tager 4-5 mennesker en god times tid at lave denne.

Opmåling


Total længde: 240 cm + 240 cm + 90 cm = 570 cm

Husk at porten også fylder noget, så det nytter ikke bare at måle dørens indre mål. Man bliver nødt til at tage lidt ekstra med, 10-15 cm i hver side skulle være passende. Bemærk at man ved kobberbryllup ofte kun laver en port til midt på døren så, parret skal kravle under.

Materialer

  • Stolper (50 x 50 mm, længde som beregnet)
  • 4 lange skruer (90 mm)
  • Hæfteklammer
  • Kyllingenet (~30 cm bredt, længde som beregnet)
  • Bøgegrene eller gran (2 sorte sække skulle være rigeligt)
  • Blomster (1 spand fra grøntorvet er passende)
  • Skjold

Sådan gør du:

Først skal rammen samles, det er vigtigt at den passer til døren, så tag ud og mål døren når brudeparret ikke er hjemme. Stolperne samles med lange skruer i toppen, sørg for at de tager ordentligt fat.


Nu skal nettet vikles rundt om stolperne og hæftes på bagsiden, her har vi gjort det med en hæftepistol, men kramper er lige så godt. Når nettet er sat fast hele vejen rundt vendes porten og nettet rettes ud så det får fylde.


Så er det tid til at få pyntet porten, der klippes mindre grene af den valgte materiale hvorefter det stoppes de ind i hullerne i nettet. Sørg for at de kommer til at sidde ordentlig fast, da de ellers kan falde af ved eventuel transport af porten. Husk at der skal være plads til skjoldet i toppen!


Når hele porten er blevet fyldt, tjekkes der om der er nogle steder den bør efterfyldes. Sørg for at der ikke kun sidder grønt på forsiden af porten, men også på siderne.


Turen er nu kommet til blomsterne. Lav små buketter og saml dem i små plastikposer (fryseposer) med et fugtigt stykke køkkenrulle og luk dem i toppen med en elastik - så holder de længere. Det er en god ide at lave alle buketterne og dernæst ligge dem ovenpå porten (med ca. 10 cm mellemrum) så de bliver ligeligt fordelt. Når alle buketterne ligger som de skal stoppes poserne ind i hullerne på nettet.


Til sidst fastgøres skjoldet i toppen af porten og der efterfyldes eventuelt med mere grønt omkring skjoldet. Hvis æresporten rejses er det lettere at se om der mangler grønt nogen steder.


Kronen på værket: Når porten står på sin plads i den rigtige dør. Porten kan sættes fast med øskner eller snor i væggen eller udhænget.

Har du spørgsmål eller erfaringer med æresporten eller nogle tips til hvordan man laver en endnu bedre æresport vil vi meget gerne høre fra dig - info @ bryllupsskjolde.dk